Gespreksgroepen
Wat is er nu leuker dan met mensen te praten die hetzelfde als jij meemaken?
Tijdens de gespreksgroepen van het COC kom je erachter dat je helemaal niet alleen bent en dat er genoeg andere zijn die hetzelfde meemaken. De mensen van de gespreksgroep komen eens in de twee, drie weken bij elkaar om leuke activiteiten te doen of om een bepaald thema te behandelen, dit onder begeleiding van twee vaste gespreksgroepleiders. Tijdens de gesprekken worden allerlei onderwerpen behandeld welke met homoseksualiteit te maken hebben. Wil je meer weten over de gespreksgroepen? Mail dan naar cenv@cocnoordhollandnoord.nl

Individuele gesprekken
Soms kan het zijn dat je gewoon even behoefte hebt aan een luisterend oor. Gewoon even praten onder vier ogen. Natuurlijk staan de introductiemedewerkers ook dan voor je klaar. Je kunt altijd contact opnemen met de onderstaande contactpersonen (per telefoon of per e-mail) om een afspraak te maken. Tijdens dat individuele gesprek kun je je hart luchten, vragen stellen of gewoon je verhaal doen.

Voorlichting
Maar behalve de individuele hulp houdt het COC zich ook bezig met het geven van voorlichting. Op die manier maakt het COC mensen bekend met homoseksualiteit en probeert men de vooroordelen weg te nemen. Er wordt veel voorlichting gegeven aan bijvoorbeeld scholen. Op die manier probeert het COC tolerantie te kweken bij de burgers van morgen. Zit jij op school, of sta jezelf voor de klas en lijkt een voorlichting op jouw school je ook wel wat? Mail of bel dan direct! En wie weet staan wij binnenkort voor jouw klas!

Heb je vragen of wil je gewoon je verhaal even kwijt? Mail dan naar cenv@cocnoordhollandnoord.nl en een van de vrijwilligers geeft je snel antwoord!