Skip to main content

De komende week vieren we 25 jaar Pride in Amsterdam en de rest van Nederland! En deze week werd in Amstelveen de 14 jarige Frederique ernstig mishandeld door een groep jongens in de leeftijd van 11 tot 15 jaar. Gewoon alleen maar omdat ze zichzelf was! 

Het antwoord op de vraag of ze een jongen of een meisje was stond de jongens niet aan. En dat is dan een reden om buitensporig geweld te gebruiken. Een gebroken neus, kaak en kapotte tanden. Onvoorstelbaar en ongelooflijk! Natuurlijk wordt er aangifte gedaan en gaan Recherche en Roze in Blauw er mee aan de slag om de daders te pakken en te berechten. Maar minstens zo belangrijk is de reactie van de Maatschappij, de omgeving en b.v. het COC! 

Pijnlijk duidelijk wordt het feit dat informatie, voorlichting en bewustwording nooit ophoudt om noodzakelijk te zijn. Werken aan een maatschappij waar respect voor ieder individu het belangrijkste is! Dit soort incidenten morgen eigenlijk nooit meer voor komen. Hoopvol is het feit dat er inmiddels heel veel steunbetuigingen zijn aan het adres van Frederique en haar ouders. COC NHN sluit zich daar graag bij aan!

NH Nieuws: Gebroken neus en tanden: Frédérique (14) afgetuigd omdat ze niet wil zeggen wat haar geslacht is.