Skip to main content

Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Paarse Vrijdag

9 december 2022

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een gebeurtenis om de 1 jaar(en) die begint om 00:00 op dag second van december en zich voor onbepaalde tijd herhaalt

Het gratis paarse vrijdag pakket  2022 is vanaf nu te bestellen

Paarse Vrijdag is de dag waarop scholen paars kleuren om te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht wie je bent of op wie je verliefd wordt. Door een positieve sociale norm te stellen draagt Paarse Vrijdag bij aan een veilig schoolklimaat voor iedereen. Op vrijdag 9 december wordt voor de derde keer Paarse Vrijdag gevierd in het primair onderwijs.

Leerkrachten en schooldirecteuren kunnen een gratis actiepakket aanvragen waarmee ze Paarse Vrijdag kunnen organiseren op school. Deze pakketten zijn gevuld met o.a. prentenboeken, gedichten, posters, les-ideeën en andere handige tools om met het onderwerp aan de slag te gaan. Meer informatie over deze materialen is te vinden op https://paarsevrijdag.nl/basisschool.

We hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk scholen mee doen.
Helpen jullie mee met het woord verspreiden? Samen maken we er een feestelijke dag van voor ieder kind!

Team Onderwijs COC Nederlandarse Vrijdag is dé grote actie-dag van de GSA (Gender & Sexuality Alliance). Door elk jaar op de 2e vrijdag in december de school paars te kleuren, zet de GSA zich in voor seksuele- en gender-diversiteit als norm.

Naast een belangrijke zichtbaarheid-actie, is Paarse Vrijdag ook bij uitstek een goed moment om op   universiteit aandacht te besteden aan seksuele- en gender-diversiteit.

Gegevens

Datum:
9 december 2022
Evenement Categorie:
Site:
https://paarsevrijdag.nl/basisschool

Organisator

COC Noord-Holland Noord
E-mail
info@cocnhn.nl
Bekijk de site van Organisator