Skip to main content

COC Noord-Holland Noord is de belangenvereniging voor de LHBTI+ gemeenschap. Het werkgebied van de organisatie omvat de gemeenten Alkmaar, Beemster, Bergen, Castricum, Den Helder, Dijk en Waard, Drechterland, Edam-Volendam, Enkhuizen, Heiloo, Hollandse Kroon, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec, Texel. COC Noord-Holland Noord is lid van de federatie COC Nederland.

Voor ons als vereniging die volledig draait op vrijwilligers en als belangenvereniging voor LHBTI+ers in Noord-Holland Noord zijn er op dit moment diverse uitdagingen. In de spanningsvelden van een krappe vrijwilligersmarkt en van toenemende polarisatie kent ook COC Noord-Holland Noord op dit moment een spannende en onstuimige tijd. Het bestuur is op zoek naar een nieuwe krachtige voorzitter die onze vereniging door deze spannende en onstuimige tijd kan te sturen. 

Heb je naar aanleiding van de onderstaande vacature nog vragen, schroom niet om contact met ons op te nemen (mailadres staat onderaan).

Taken en verantwoordelijkheden:  

 • Het voorzitten van de bestuurs- en ledenvergaderingen;
 • Opstellen van de agenda van deze vergaderingen in overleg met de secretaris;
 • Is verantwoordelijk voor de missie en visie alsmede het meerjarenplan in samenwerking met de overige bestuursleden;
 • Is eerste woordvoerder richting de media, eventueel in afstemming met COC Nederland;
 • Is portefeuillehouder politiek en veiligheid en daarom eerste contactpersoon richting lokale en regionale politiek, overheid en overheidsorganisaties.

Positie in de organisatie:

De voorzitter vormt samen met de secretaris en penningmeester het dagelijks bestuur van de vereniging. Bepaalde uitvoerende taken kunnen gedelegeerd worden aan andere functionarissen binnen de vereniging, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie en veiligheid. De voorzitter blijft als portefeuillehouder wel zelf verantwoordelijk.   

Vanuit de functie heeft de voorzitter contacten met alle geledingen binnen de vereniging, COC Nederland, collega COC-verenigingen en andere maatschappelijke organisaties, zoals de politiek en media. Het is dan ook van belang, dat de secretaris in staat is om op verschillende niveaus soepel en effectief te communiceren.

Profiel:

De ideale voorzitter

 • Hoort tot de doelgroepen van het COC en is lid van de vereniging of bereid dat te worden;
 • Herkent zich in de visie, missie en doelstellingen van de vereniging;
 • Heeft tenminste HBO-niveau en ervaring in soortgelijke functie of relevante beroepsmatige ervaring;
 • Heeft goede contactuele en communicatieve vaardigheden;
 • Is enthousiasmerend, collegiaal en samenwerkingsgericht;
 • Is bekend met politieke processen;
 • Media-ervaring is een pré.

In verband met het karakter van deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag noodzakelijk.

Tijdsinvestering en onkosten:

Deze bestuursfunctie kost ongeveer 6-12 uur per week (indicatief). De tijd is zelf in te delen. Als voorzitter ben je wel beschikbaar voor de noodzakelijke vergaderingen en bijeenkomsten, ook op landelijk niveau. De voorzitter wordt in functie gekozen door de Algemene Ledenvergadering voor de duur van 2 jaar. De functie is onbezoldigd. Reis- en onkosten worden vergoed volgens de onkostenregeling van de vereniging.

Interesse?

Heb je interesse en denk je in het profiel te passen of wil je inhoudelijke informatie over deze functie? Dan komen we graag in contact met jou. Stuur je motivatie en CV naar Harry Mereboer, secretaris COC Noord-Holland Noord (harry@cocnhn.nl). 

We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek te plannen. Aanstelling d.m.v. verkiezingen vindt plaats tijdens de eerstvolgende ALV.